Warning: fopen(): Filename cannot be empty in /home4/anamaria/public_html/retea-web.info/wp-includes/functions.php on line 3565

Warning: fread() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home4/anamaria/public_html/retea-web.info/wp-includes/functions.php on line 3568

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home4/anamaria/public_html/retea-web.info/wp-includes/functions.php on line 3571

Primul om care va ajunge pe Marte va ramane acolo pe veci

buzz aldrin

Primul om care va ajunge pe Marte va ramane acolo pentru totdeauna.La fel cum primii europeni care au luat calea Americii au pornit la drum ştiind că nu se vor întoarce niciodată acasă, primii astronauţi care vor fi propulsaţi spre Marte vor trebui să accepte ideea că odată ajunşi acolo nu vor face cale întoarsă.

Aşa crede astronautul Buzz Aldrin, care şi-a motivat afirmaţia prin costurile extrem de ridicate pe care le va ridica demersul marţian, informează StiintaAzi.ro.

Într-un interviu acordat agenţiei AFP, astronautul american în vârstă de 78 de ani a subliniat că Planeta Roşie are un potenţial mult mai ridicat decât satelitul artificial al Terrei de a susţine viaţa umană.
Asta deoarece oamenii de ştiinţă sunt de părere că pe Marte există rezerve masive de apă îngheţată.

Trimiterea oamenilor pe Marte nu este îngreunată doar de costurile ridicate ale proiectului, ci şi de distanţa considerabilă dintre cele două planete, care variază între 55 şi 400 de milioane de kilometri. Asta înseamnă că, în cele mai favorabile conjuncţii planetare, o călătorie dus-întors cu destinaţia Planeta Roşie va dura un an şi jumătate. În comparaţie, distanţa până la Lună este de 380.000 de kilometri. Echipajul Apollo 11, formată din Neil Armstrong Neil Armstrong, Buzz Aldrin şi Michael Collins, a parcurs-o, dus-întors, în opt zile.

Cel de-al doilea om care a păşit pe Lună consideră că o misiune umană pe Marte n-ar trebui realizată doar pentru palmaresul omenirii, ci ar trebui să reprezinte primul pas spre colonizarea planetei.

“Trebuie să trimitem oameni permanent. Dacă nu suntem dispuşi să facem asta, nu cred că ar trebui să investim pentru a merge acolo şi apoi să ne oprim”, a declarat Aldrin.

“Dacă reuşim să ducem câţiva oameni acolo în siguranţă, va merita efortul de a-i aduce înapoi, după 12 sau 18 luni?”, s-a întrebat astronautul. Desigur că nu, a răspus tot el, precizând că cel mai probabil vor urma apoi decenii de pauză, ca şi în cazul expediţiilor pe Lună. După cele şase misiuni Apollo, între anii 1969 şi 1972, nici un om nu a mai păşit pe satelitul natural al Terrei.

NASA şi Agenţia Spaţială Europeană (ASE) plănuiesc să trimită o misiune cu echipaj uman spre Marte în preajma anilor 2030 sau 2040. La ea vor participa probabil şase astronauţi.

Alte misiuni o vor urma ulterior, ceea ce va duce la formarea unei colonii de aproximativ 30 de suflete. “Oamenii care vor pleca vor trebui să dea dovadă de o mentalitate de colonişti, să privească înainte, fără să se aştepte să revină acasă după câţiva ani”, a spus Aldrin.

“La vârsta de 30 de ani, li se va oferi o oportunitate. Dacă o acceptă, îi vom antrena şi, cinci ani mai târziu, îi vom trimite. Cine ştie ce descoperiri tehnologice vor avea loc până când ei vor împlini 65 de ani. Poate că se vor rămâne acolo pentru totdeauna, dar poate vom reuşi totuşi să-i aducem înapoi”, a mai adăugat astronautul.

Unii cercetători sunt de părere că o misiune cu echipaj uman spre Marte reprezintă o pierdere, deoarece o cantitate mai mare de informaţii ştiinţifice poate fi obţinută de cele fără oameni la bord.

În plus, ei atrag atenţia că sănătatea exploratorilor marţieni ar putea fi afectată serios în drumul către destinaţie, din cauza radiaţiilor cosmice. Buzz contrazice însă aceste opinii, considerând că oamenii sunt esenţiali în studierea Planetei Roşii, deoarece pot lua decizii pe loc, în comparaţie cu roboţii care acţionează la comenzile de pe Terra la minute bune după ce acestea au fost date.

One Response to Primul om care va ajunge pe Marte va ramane acolo pe veci

  1. Carly spune:

    And to think I was going to talk to someone in preson about this.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Powered byWordPress | Designed by: Albata Vlad
TurkHackArmy TurkHacker HacKRooT Turkhackarmy Hack Platform